Папизам није променио свој зверски однос

Jump to: navigation, search

Митрополит Серафим
Митрополит Серафим

ПАПИЗАМ НИЈЕ ПРОМЕНИО СВОЈ ЗВЕРСКИ ОДНОС
ПРЕМА НЕДЕЉИВОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ САБОРНОЈ ЦРКВИ
Из грчких новина „Православна штампа“, број 1737


Света Митрополија Пирејска,
Обала Темистоклеус 190
185 30 Пиреј
Тел: 210-45-14-833
Факс: 210-45-18-476
Пиреј, 23. мај 2008Најсветијем Архиепископу Атинском и све Грчке Јерониму, Светом Синоду Атине.
Најсветији Архијереји,
Након постављања новог бискупа Унијата Грчке, проведено по одлуци римског папе Бенедикта XVI, пре три дана, потврђено је без икакве сумње, да јеретичко папистичко илегално окупљање, како би то назвао блаженопочивши духовни отац наш, Архиепископ Серафим, није променило свој зверски однос према недељивој Православној Саборној Цркви, од које су се одвојили, имавши небројене падове, методично искривљујући догмате, јерархију и етос недељиве Цркве.
Исто тако, устоличење Мр. Деметриоса Салахе на бискупску столицу непостојеће Унијатске цркве Грчке, у самом центру Атине, 24. маја, уклања маску са такозваних пријатељских односа и теорије „сестринских цркава“, и открива истинско наказно лице папизма, које је искасапило истину вере и демонски истрајава у својој проклетој грешности.
Због тога, имамо обавезу и дужност да поново подвргнемо претресу, за недељуву Православну Саборну Цркву, срамни документ из Равене, као и даље учешће наше ауткефалне цркве, која је овим чином директно нападнута од палог Рима, у дијалозима који су у току, као и наше учешће у иди-ми-дођи-ми јеретичкој организацији Светског Савеза такозваних „цркава“, као и да испитамо да ли је корисно или не, наставити са учешћем у другим дијалозима са инославнима, јер се плашим да је једина ствар у којој ћемо успети – пружање алибија њиховим вођама, кроз њихову наводну једнакост са Богом створеном недељивом Православном Саборном Црквом.
Произвођење и устоличење новог унијаског бискупа у Атини, поставља сваког од нас, пред историјску одговорност и скромно верујем да је дошао последњи час да се реагује на ову срамоту нанету части недељиве Православне Саборне Цркве, коју је подузео пали Рим. Свакако да се сећате трагичне слике коју смо могли видети на телевизији, службу коју је римски папа Јован Павле II држао под ведрим небом, када је театрална група негрка унијата певала на Грчком, са очигледним циљем, екуменистички уздижући папистички трон, у присуству вођа аутокефалних Православних цркава.
Због тога, уз сво дужно поштовање, и вашу сагласност, да се овај најновији проблем укључи заједно са другим питањима, у регуларне дневне расправе Синода Архијереја, који ће се окупити у октобру месецу, и да уводну реч узме највећи мислилац и најбољи теолог који је написао многа дела, драги, у Христу брат наш, Митрополит Јеротеос Нафпактски и Световласијски, који са овим предлогом још увек није упознат.Ваш најоданији, у братској љубави и уз сво дужно поштовање, последњи у Христу брат,

Серафим ПирејскиПрегледи
Лични алати
© 2006 Православље
info@pravoslavlje.net